ZARAFET ve TUTKUNUN BULUŞTUĞU ISTANBUL CONCOURS d’ELEGANCE HALİÇ KONGRE MERKEZİ’NDE




 Bu sene ikincisi düzenlenecek olacak otomobil güzellik ve zarafet yarışması Istanbul Concours d’Elegance, 7 – 8 Haziran 2014 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Dünya çapında ses getiren Concours d’Elegance’lar arasında; Villa d’Este, Pebble Beach Concours d’Elegance, Meadow Brook Concours d’Elegance, Amelia Island Concours d’Elegance ve Manhattan’daki Louis Vuitton Classic yer alıyor. 
İlki İstanbul’un büyüleyici ve tarihi mekanlarından biri olan Küçüksu Kasrı’nda düzenlenen Istanbul Concours d’Elegance, bu sene İstanbul’u farklı açılardan, tüm tarihi güzelliği ve eşsiz Haliç’i ile seyir imkanına sahip olan Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Geçtiğimiz sene düzenlenen,  klasik otomobil dünyasından olduğu kadar, cemiyet ve iş hayatından da yerli ve yabancı davetlileri ağırlayıp, otomobil severlerin dünyadaki en önemli buluşma noktalarından biri olmaya aday olduğunu kanıtlayan Istanbul Concours d’Elegance bu sene de önemli bir çok marka ve ismi bir araya getirecek.

Istanbul Concours d’Elegance’a yurtdışından ve Türkiye’den katılacak otomobiller bir ön eleme sonrasında belirlenecek. Ön elemede farklı kategoride yerli ve yabancı otoritelerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilecek olan otomobiller ancak bu şekilde yarışmaya davet edilecek. Istanbul Concours d’Elegance’ta yarışması uygun görülen otomobiller ise 2 gün boyunca yıllarına göre tanımlanan 5 farklı kategoride alanlarında uzman otoritelerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilerek, ödüllerine kavuşacaklar. 

Dış görünüm, iç tasarım, orjinallik ve tarihçesi gibi yaklaşımlar üzerinden verilecek puanlamalara göre ödül kategorileri 1945 ve öncesi için “Antiques”, 1946 – 1960 yılları için “Classics”, 1961 – 1970 yıllarında “Collectables”, 1971 ve 1981 yılları için “Exotics” ve her sene farklı bir üreticiden seçilecek olan “Featured Brand” şeklinde ayrılıyor.