HALİÇ’DE MUHTEŞEM HAFTASONU




II Istanbul Concours d’Elegance Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 7-8 Haziran’da ikincisi düzenlenen otomobil güzellik ve zarafet yarışması Istanbul Concours d’Elegance, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Sevan Bıçakçı, Saruhan Tan, Sinan Çetin, Ünhan Atadeniz, Candaş Arın, Zeynep Özyılmazel, Serdar Özer, Sinem Yıldırım,  gibi ünlü simalar Concours’u ziyaret etti.

Açılışta konuşma yapan Istanbul Concours d’Elegance 2014 Organizasyon Komite Başkanı Uğur Işık “Her yıl düzenlemeyi planladığımız Istanbul Concours d’Elegance, 2013’de büyük ilgi gördü. Bu yıl geçen yılı da geçerek daha yoğun bir ilgi karşılaştık. Otomobil dünyasından olduğu kadar, cemiyet ve iş hayatından da davetlileri ağırladığımız etkinlik sayesinde İstanbul otomobil severlerin dünyadaki en önemli buluşma noktalarından biri haline gelmiş durumda. Biz de Istanbul Concours d’Elegance’ı gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Milyonlarca Avroluk güzeller iki gün boyunca kıyasıya bir rekabet içinde oldular. Katılımcılar arasında Rolls Royce, Porsche, Ferrari, Jaguar, Mercedes, Cadillac, Ford, Chevrolet, Dodge, Austin ve Buick gibi otomotiv dünyasının mihenk taşlarını oluşturan markalar yer aldı.

Rahmi Koç, Cengiz Arsay, Sevan Bıçakçı, Aydın Harezi, Cengiz Artam, Ayşe Ataman, Ahmet Öngün ve Hasan İnsel gibi isimlerin araçlarının yarıştığı Istanbul Concours d’Elegance Pazar akşam üstü gerçekleşen ödül töreni ile sonlandı.

İki gün süresince yapılan değerlendirmeler sonucunda birinci olan otomobiller podyuma çıkarak Haliç’in eşsiz manzarası eşliğinde seyri unutulmaz bir otomobil defilesi yaptılar. Organizasyonun en çok ilgi gören otomobili ise, People’s Choice birincisi Fiat Jolly oldu. Antiques kategorisinin birinci olan 1927 model Pierce Arrow da büyük beğeni toplayan otomobillerin başında geldi.